Hounslow, un cartier londonez, va fi prima zonă din Marea Britanie care va testa pe drumurile sale vehicule electrice autonome de livrare. Modelul Kar-go, proiectat de start-up-ul britanic, Academy of Robotics, este conceput pentru a oferi servicii de livrare fără contact.

Compania a ales să realizeze primele livrări de la farmacii la case de bătrâni și, ulterior, va introduce livrări de la depozite de materiale de construcție, la punctele de lucru pentru autostrăzile Hounslow, parte a companiei din Marea Britanie ce întreține infrastructura rutieră în Regat. 

Academia de Robotică a proiectat și construit într-o formă personalizată Kar-go, împreună cu software-ul care controlează și rulează vehiculul și integrarea acestuia cu Command Hub, permițând monitorizarea și supravegherea la distanță a vehiculului. Kar-go va rula singur pe șosele, către și de la adresa destinatarului și va efectua predarea coletelor în mod autonom folosind robotica de la bord.

Potrivit consilierului Hanif Khan, membru al Consiliului Hounslow, procesul e unul revoluționar. „Utilizarea tehnologiei și a roboticii pentru a dezvolta soluții eficiente, rentabile și ecologice, cum ar fi vehiculul de livrare Kar-go, este un mare pas înainte. Suntem dornici să sprijinim tehnologia inovatoare, ca parte a redresării noastre ecologice, sprijinind industria și aducând o contribuție semnificativă la abordarea situației noastre de urgență climatică”, a spus acesta.  

Sursa: hounslow.gov.uk

Sursa foto: Facebook Hounslow Council

Dă mai departe, să auzim de bine!