Grecia pregătește o lege care va oferi stimulente fiscale consistente lucrătorilor din străinătate care aleg să se mută acolo, cu scopul de a crea mai multe locuri de muncă calificate și de a inversa exodul de creiere din perioada crizei, a declarat pentru Reuters un oficial elen.

Alex Patelis, concilierul premierului Kyriakos Mitsotakis pe probleme financiare, a declarat că Grecia speră să atragă „migranți digitali” după ce pandemia de coronavirus a accelerat trecerea la un nou mod de lucru, munca la distanță, în multe țări și domenii.

„Orice muncitor calificat din străinătate care se mută în Grecia va fi eligibil pentru o scutire de 50% la impozitul pe venitul câștigat aici timp de șapte ani”, a spus el miercuri, adăugând că legislația va ajunge în Parlament până la sfârșitul anului.

Patelis a declarat că scopul guvernului a fost să creeze locuri de muncă. Pachetul de stimulente va fi disponibil în 2021 și vor fi eligibile persoanele care, în ultimii șapte ani, nu au fost rezidente, plătitoare de taxe, în Grecia.

Nu vor exista restricții cu privire la nivelul veniturilor sau la tipul de muncă, deși guvernul speră să atragă specialiști străini, precum și unii dintre cei 800.000 de greci care au plecat în timpul crizei financiare pentru cariere în străinătate.

Atena își îndreaptă atenția și spre Marea Britanie. Autoritățile iau în calcul un potențial „bonus Brexit” prin oferirea unui stimulent fiscal pentru persoanele care doresc să părăsească Regatul Unit după ieșirea sa din Uniunea Europeană pentru a-și muta locul de muncă în Grecia.

Sursa: Reuters

Imagine de sman_5 de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!