Începând din această săptămână, toți cei care merg în Costa Rica nu vor mai trebui să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 pentru a intra în țară, cerință impusă în momentul în care autoritătile au început să deschidă treptat granițele în august.

Cu toate acestea, în cadrul controalelor îmbunătățite la frontieră, vizitatorii vor trebui să completeze un formular de sănătate online și să achiziționeze o asigurare de călătorie care acoperă cazarea în caz de carantină și cheltuieli medicale. Călătorilor care prezintă simptome legate de coronavirus li se cere să-și amâne călătoria până când sunt în stare bună de sănătate.

Măsura a fost impusă la mai puțin de o săptămână înainte ca țara Costa Rica să-și deschidă frontierele pentru toți călătorii, pe 1 noiembrie. Costa Rica a început redeschiderea treptată a industriei sale turistice pe 1 august, cu turiști din țări care au „controlat răspândirea coronavirusului”, respectiv din Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Marea Britanie și țări din UE. SUA, care a reprezentat 45% din totalul vizitatorilor internaționali în Costa Rica anul trecut, nu a fost inclusă inițial pe listă.

Relaxarea restricțiilor la frontieră vine în momentul în care Costa Rica intră în plin sezon, care se desfășoară din noiembrie până în mai 2021, țara urmărind să genereze 80.000 de locuri de muncă până în 2021.

Sursa: Lonely Planet

Sursa foto: Lonley Planet via © Pavel Tvrdy / Shutterstock

Dă mai departe, să auzim de bine!