Evenimentul „Spécial” organizat pentru trei zile de Festivalul de Film de la Cannes a debutat marți seară la Palais des Festivals. Chiar dacă doar jumătate din locurile sălii teatrului Lumière au fost ocupate, pentru a respecta regulile Covid-19, Thierry Fremaux, reprezentantul oficial al Festivalului, le-a cerut participanților să „aplaude la capacitate de 100%”. 

La începutul acestui an, cea de-a 73-a ediție a festivalului a fost inițial amânată și, în cele din urmă, anulată din cauza pandemiei de coronavirus. La sfârșitul lunii septembrie, organizatorii au anunțat că vor prezenta patru filme care au făcut parte din Selecția oficială 2020. Printre acestea se numără proiecția Asa Ga Kuru (Mame adevărate) a lui Naomi Kawase și Beginning, filmul de debut al regizorului georgian Dea Kulumbegashvili. Evenimentul Spécial Cannes se va încheia cu avanpremiera Les Deux Alfred (The French Tech) de Bruno Podalydès.

Cât privește reluarea festivalului, Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, a dezvăluit că există trei planuri de urgenţă pe care organizatorii le au în vedere pentru ediţia din 2021, programată să aibă loc în luna mai.

Prima perioadă alternativă este la începutul lunii iulie, a doua, la finalul aceleiaşi luni, iar a treia, în a doua parte a lunii august.

Este o eventualitate posibilă care a fost deja elaborată cu autorităţile locale. Am făcut aşa aproape dintr-o superstiţie şi sperăm să nu o folosim. Toţi lucrăm cu încrederea că, în mai 2021, Cannes va fi primul eveniment post-pandemie”, a mai afirmat Fremaux.

Sursa: deadline.com

Dă mai departe, să auzim de bine!