Purtătorul de cuvânt al producătorul farma britanic AstraZeneca a anunțat marți că ”Este încurajator să vedem că răspunsurile imunogenetice au fost similare la tineri și vârstnici și că reactogenicitatea a fost mai redusă la adulții în vârstă, unde severitatea Covid-19 este mai mare”, transmite Reuters.

Rezultatele completează probele de până acum privind siguranța și imunogenitatea AZD1222”, a adăugat reprezentantul companiei, făcând referire la numele tehnic al vaccinului.

Vestea că vârstnicii dobândesc un răspuns imun la vaccin este una bună pentru că cei vârstnici au risc mai mare de deces din cauza virusului.

Luni dimineață, Financial Times a scris că vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca declanșează anticorpii și celulele T în grupele de vârstă înaintată.

Vaccinul AstraZeneca și cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech sunt principalele favorite în cursa pentru primul vaccin al unei mari companii farma ce va primi aprobarea autorităților.

Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru cel puțin 300 de milioane de doze ale potenţialului vaccin anti-Covid-19 realizat de AstraZeneca și și-a rezervat și 200 de milioane de doze din vaccinul Pfizer – BioNTech.

Ministrul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că un vaccin nu este încă gata, însă continuă pregătirea logistică. „M-aș aștepta ca cea mai mare parte a lansării să fie în prima jumătate a anului viitor„, a declarat oficialul pentru BBC.

Întrebat dacă unii oameni ar putea primi un vaccin anul acesta, el a declarat pentru BBC: „Nu exclud asta, dar nici nu am o așteptare în acest sens”.

Sursa: Reuters, BBC, Financial Times

Sursa: Reuters


Dă mai departe, să auzim de bine!