Ponden Hall, proprietatea din secolul al XVII-lea despre care se spune că ar fi inspirat-o pe Emily Brontë când a scris „La răscruce de vânturi” (Wuthering Heights), este pusă la vânzare contra sumei de 1 milion de lire sterline respectiv 1,28 milioane de dolari, scrie Lonley Planet.

Situată în mlaștinile sălbatice de lângă Stanbury, lângă Haworth, în West Yorkshire, casa a devenit extrem de populară în rândul turiștilor. Proprietatea dispune de 5000 de metri pătrați și oferă o vedere panoramică asupra lacului de acumulare Ponden și a zonei rurale. Partea de est a proprietății datează din 1541, iar construcția principală a fost realizată în 1634. Cel care va deveni noul proprietar se va putea bucura de relaxare în grădinile verzi, înconjurate de copaci și arbuști, și de zone private.

Biblioteca Ponden Hall a reprezentat o resursă semnificativă pentru surorile Brontë, pentru fratele lor Branwell și tatăl Patrick. Casa în sine este recunoscută ca fiind un izvor de inspirație pentru Emily Brontë precum și pentru Annei Brontë, dovada stă romanul său Necunoscuta de la Wildfell Hall (Tenant of Wildfell Hall). Are nouă dormitoare și a fost renovată acum 20 de ani de către actualii proprietari, care au transformat-o într-o pensiune.

Sursa: lonelyplanet.com

Sursa foto: lonelyplanet via Getty Images

Dă mai departe, să auzim de bine!