Start-up-ul francez Ynsect a anunţat marţi că a strâns 224 milioane de dolari de la investitori, cu prilejul unei noi runde de finanţare la care a participat inclusiv iniţiativa Footprint Coalition a actorului Robert Downey Jr., pentru a construi o fermă de insecte în apropiere de Paris şi a se extinde în America de Nord, transmite Reuters.

Noua rundă a dus la 425 milioane de dolari finanţarea totală strânsă de Ynsect, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă strânsă vreodată de o companie din sectorul produselor alimentare obţinute din insecte.

Înfiinţată în 2011, Ynsect creşte viermi de făină din care produce proteine pentru hrana animalelor de companie şi peştilor precum şi îngrăşăminte pentru plante. Însă obiectivul companiei este să producă proteine din insecte şi pentru consumul uman.

Specialiştii în nutriţie şi oamenii de ştiinţă promovează de mult timp utilizarea insectelor în hrana oamenilor ca o sursă sustenabilă şi ieftină de proteine, însă mâncatul de insecte este o perspectivă neapreciată în multe ţări şi culturi.

Sursa: Reuters, Agerpres

Dă mai departe, să auzim de bine!