Criza COVID-19 a forțat o mare majoritate a oamenilor, inclusiv directori de vârf, să lucreze de la distanță, deoarece guvernele au impus măsuri radicale pentru a reduce răspândirea pandemiei. Lucru care a pus o presiune asupra stării fizice și mentale.

Aproape 8 din 10 directori din corporații au trecut prin momente dificile legate de sănătatea mentală în timpul crizei Covid-19, ceea ce i-a determinat pe cei mai mulți dintre ei să-și reevalueze și să-și îmbunătățească echilibrul dintre viața profesională și cea privată, potrivit unui sondaj preluat de Reuters.

Mai mulți oficiali de top ai companiilor din Franța și Egipt spun că au ajuns la un echilibru după ce au experimentat pandemia de blues. Aceștia sunt urmați de executivi din Emiratele Arabe Unite, Statele Unite și Marea Britanie, potrivit unui sondaj care a inclusiv aproximativ 2.000 de persoane și care a fost realizat de compania de asigurări Bupa Global.

Directorii intenționează să facă mișcare mai regulat, să mănânce mai sănătos, să-și facă timp pentru meditație și să petreacă mai mult timp cu familia și prietenii, potrivit sondajului.

Sondajul a constatat, de asemenea, că mai puțin de o treime dintre participanți vor pune ca primă opțiune munca de acasă iar un sfert dintre aceștia intenționează să reducă programul de lucru.

Sursa: Reuters

Imagine de kalhh de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!