Thailanda și-a redeschis deja granițele pentru străinii cu permise de muncă, rezidență sau familii în țară. Acum oficialii anunță că se reia și turismul la nivel național, nu oricum, ci pe o perioadă de minimum 3 luni, scrie Timeout.

Guvernul a aprobat o nouă schemă de „viză turistică specială” care le va permite nerezidenților să viziteze Thailanda, pentru prima dată de la închiderea frontierelor țării în martie. Bangkok Post scrie că vizele vor fi lansate de luna viitoare.

Noutatea sta în faptul că schemă de vize se adresează vizitatorilor cu ședere îndelungată, de la 90 până la 270 de zile, cu posibilitatea extinderii de două ori. Pentru a aplica, turiștii trebuie să prezinte dovada unei cazări pentru cel puțin 90 de zile precum o rezervare la hotel sau un contract de închiriere, transmite Bangkok Post. Primele 14 zile de ședere vor fi petrecute în carantină.

Noul plan de vize vizează revigorarea industriei turismului din Thailanda, care contribuie cu 20% din PIB-ul țării. Mai mult de patru milioane de persoane vizitează, în anii obișnuiți, țara.

Sursa: Timeout.com, Bangkok Post

Sursa foto: Shutterstock via Timeout

Dă mai departe, să auzim de bine!