Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a câştigat o medalie de platină şi patru de aur la cea de-a doua ediţie a Salonului de inventică International Invention & Trade Expo (ITE) de la Londra.

Potrivit unui comunicat preluat de Agerpres, instituţia academică a prezentat patru invenţii ale cadrelor didactice şi doctoranzilor care activează în cadrul Centrului de Inventică „Dorel Cernomazu” al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Cea mai apreciată invenţie, ”Automatic ice remover device for aerial power lines”, propune o soluţie de deschiciurare a liniilor electrice aeriene şi a primit o medalie de platină şi una de aur.

Londra a găzduit cea de-a doua ediţie a Salonului de inventică ITE, ce reprezintă o platformă pentru inovaţie, un loc de întâlnire profesional, unde se reunesc diferiţi actori din lumea inovaţiei, cercetării, dezvoltării şi finanţării şi acoperă domenii precum: inginerie, medicină, tehnologia informaţiei, biochimie, protecţia mediului, energetică, echipamente industriale şi multe altele.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: News Bucovina

Dă mai departe, să auzim de bine!