Schema lansată de guvernul de la Londra denumită Eat Out to Help Out prin care britanicii pot lua masa în oraș la prețuri subvenționate a făcut ca rata inflației să crească în cel mai redus ritm din ultimii cinci ani: 0,2% în august față de 1% în iulie.

Sistemul guvernamental a funcționat de luni până miercuri pe tot parcursul lunii august și, prin intermediul său, persoanele au beneficiat de 50% reducere la nota finală în limita a 10 lire sterline pentru o masă.

Prin intermediul schemei au fost solicitate reduceri pentru peste 100 de milioane de mese în oraș.

Prețurile practicate de restaurante și cafenele au fost cu 2,6% mai mici față de ​​august anul trecut. Este prima dată când au fost negative de când au început înregistrările în 1989, a declarat Oficiul pentru Statistică Națională (ONS). Potrivit instituției, reducerea ratei taxei pe valoarea adăugată (TVA) a contribuit, de asemenea, la scăderea prețurilor.

Reducerea, de la 20% la 5%, aplicată până la 12 ianuarie anul viitor, a fost introdusă la alimente și băuturi nealcoolice, precum și la cazare și admitere la atracțiile din Marea Britanie.

Costul îmbrăcămintei și încălțămintei a scăzut, de asemenea, semnificativ. Și, în contextul pandemiei și al efectelor asupra călătoriilor și turismului, tarifele la transportul aerian s-au reflectat și-n cifrele finale. ONS subliniază că acest lucru este fără precedent pentru luna august, de obicei, lună de vârf a sezonului de vacanță.

Sursa: BBC

Sursa foto: PA Media

Dă mai departe, să auzim de bine!