Medicii din Marea Britanie au studiat creierul unui tată a doi copii, devenit cel mai tânăr pacient raportat din lume care a suferit un accident vascular cerebral din cauza coronavirusului.

Omar Taylor, în vârstă de 31 de ani, a petrecut șase săptămâni la Colchester General Hospital internat cu coronavirus, pneumonie, insuficiență respiratorie și accident vascular cerebral. Recuperarea sa i-a uimit pe medici și i-a ajutat să înțeleagă efectul pe care virusul îl are asupra creierului.

Omar este cel mai tânăr pacient găsit în literatura medicală care a avut un accident vascular cerebral cauzat de virus. Cazul său este foarte interesant și mi-l voi aminti tot restul vieții. Fiecare zi aduce mai multe informații despre virus, știm acum că poate provoca un răspuns inflamator care poate duce la un accident vascular cerebral, chiar și în cazul pacienților foarte tineri, cum ar fi Omar„, a declarat dr. Joseph Ngeh, cel are a avut grijă de Taylor și co-autor al raportului pentru British Journal of Hospital Medicine.

Examinările la care a fost supus pacientul au arătat caracteristici neobișnuite la un pacient atât de tânăr, fără simptome anterioare accidentului vascular cerebral, a adăugat medicul.

Omar Taylor a petrecut 20 de zile la terapie intensivă înainte de a fi transferat în unitatea de accident vascular cerebral și, în cele din urmă, externat.

O pagină de strângere de fonduri creată de un prieten a strâns aproape 19.000 de lire sterline, fonduri pe care familia le folosește pentru a finanța sesiunile zilnice de terapie acasă în Rowhedge, lângă Colchester.

Omar Taylor a rămas cu probleme la mâna dreaptă și cu o capacitate limitată de vorbire. El speră într-o recuperare totală și o revenire la postul său de director regional al Care UK.

Sursa: bbc.com

Sursa foto: bbc via Kaitlyn Taylor

Dă mai departe, să auzim de bine!