Economia britanică a continuat să se redreseze în iulie, conform datelor publicate vineri de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmit Reuters şi site-ul lse.co.uk, preluate de Agerpres.

PIB-ul Marii Britanii a crescut cu 6,6% în iulie, după un avans de 8,7% în iunie şi de 2,4% în mai, în timp ce analiştii se aşteptau în iulie la o creştere de 6,7%. Activitatea economică a revenit la 88,3% din nivelul înregistrat înainte de izbucnirea pandemiei.

Deşi redresarea a continuat într-un ritm semnificativ, economia britanică încă trebuie să recupereze pierderile cu care se confruntă de la începutul pandemiei. Toate domeniile industriei, în special în domeniul producţiei de băuturi şi de maşini, au înregistrat îmbunătăţiri, iar sectorul construcţiilor a continuat de asemenea redresarea. Totuşi, atât producţia industrială, cât şi construcţiile rămân sub nivelul de dinaintea crizei„, a apreciat Darren Morgan, director în cadrul ONS.

Serviciile, care reprezintă peste 75% din PIB-ul Marii Britanii, au înregistrat un avans de 6,1% în iulie, în timp ce analiştii se aşteptau la o creştere de 7%. Totuşi, sectorul este la 40% din nivelul înregistrat înainte de izbucnirea pandemiei.

Sursa: Agerpres

Dă mai departe, să auzim de bine!