Teatrul Mic este prima instituţie de cultură din Capitală care deschide stagiunea 2020-2021 în interior cu spectacolul „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, în regia Lilianei Pană.

Spectacolul va fi prezentat pe 13 septembrie, la sala Constantin Mille, urmat pe 18 şi 19 septembrie de premiera spectacolului „Cântăreaţa cheală”, la sala din Gabroveni, a afirmat regizorul Gelu Colceag, managerul Teatrului Mic citat de Agerpres. „Noi am programat primul spectacol la interior duminică, pe 13 septembrie, „Romeo şi Julieta”, la sala Constantin Mille şi la sala din Gabroveni o premieră, pe 18 şi 19 septembrie, „Cântăreaţa cheală”. Acesta este un spectacol pe care noi îl aveam gata, dar a venit pandemia şi nu am mai putut să scoatem premiera, deci o s-o scoatem acum„, a declarat Gelu Colceag.

El a precizat că pentru reprezentaţiile de la interior vor fi respectate măsurile de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, deşi ordinul de ministru „este destul de ambiguu, are tot felul de neclarităţi”.

Într-un loc spunea un loc da şi unul nu, iar într-un alt loc spunea să fie un metru şi jumătate între spectatori, ori un scaun lat de un metru şi jumătate nu am mai pomenit, asta este o banchetă sau o canapea şi am atras atenţia, UNITER a făcut o scrisoare, am făcut o scrisoare toţi directorii de teatre din ţară şi vineri s-a schimbat ordinul. Era o greşeală clară din partea lor, cum se fac lucrurile în România, şi acum noi respectăm ce scrie acolo, avem 50% din capacitatea sălilor„, a afirmat Gelu Colceag pentru Agerpres.

Managerul Teatrului Mic a spus că „în timpul spectacolelor actorii vor putea să nu poarte mască”, deoarece aceştia „nici nu ar fi putut să joace cu mască”.

Sursa: Agerpres

Dă mai departe, să auzim de bine!