După două luni petrecute în unitatea de terapie intensivă a unui spital din Barcelona, ​​Francisco „Paco” Espana a putut respira aerul proaspăt al Mediteranei.

Amintirea sa din ultimele luni este neclară – după ce a contractat COVID-19 și-a petrecut o mare parte din timp intubat sau sedat.

În cazul meu, m-am trezit brusc înconjurat de ziduri, acoperit cu pături și mă întrebam ce fac aici”, a spus el din patul său, care fusese scos din spitalul del Mar pe malul mării de către personalul medical.

Medicii monitorizează modul în care călătoriile scurte în exteriorul spitalului pot ajuta la recuperarea pacienților cu coronavirus care au suferit o perioadă lungă de timp în terapie intensivă.

Angajații din domeniul sănătății spun că excursiile scurte la plajă au efectul dorit.

Putem vedea în mod clar o îmbunătăție a stării de spirit a pacienților”, a spus Andrea Escanuela, o asistentă medicală de la terapie intensivă. „Vorbim despre pacienți care nu au văzut lumina zilei de mult timp. Și dintr-o dată ies afară, văd lumina și simt aerul. Totul este diferit. Starea lor de spirit se schimbă foarte mult. Sunt mai liniștiți și mai veseli.

Studiul, a explicat dr. Judith Marín, face parte dintr-un program de „umanizare” a unităților de terapie intensivă, pus în aplicare cu doi ani înainte ca pandemia de coronavirus să lovească Spania.

Programul a fost reluat la începutul lunii iunie.

Sursa: euronews.com

Dă mai departe, să auzim de bine!