Anunțul aprobării planurilor pentru realizarea unui tur complet al studiourilor Game Of Thrones a atras milioane de aprecieri din partea fanilor serialului și a repus Irlanda de Nord pe harta turismului mondial.

Întreaga construcție va costa 24 de milioane de lire sterline și va fi amplasată în interiorul studiourilor Linen Mill din Banbridge, Irlanda de Nord.

La fel ca turul studioului Harry Potter din Watford, Anglia, noua atracție le va permite vizitatorilor să exploreze unele dintre cele mai recunoscute decoruri ale serialului, inclusiv Winterfell, Castelul lui Mess Black Room, Cersei’s Courtyard in King’s Landing, Dragonstone’s Throne Room și Map Room.

Pe lângă aceasta, fanii vor putea, de asemenea, să arunce o privire la costumele, recuzita și armele folosite pe tot parcursul spectacolului.

Planurile legate de proiect au fost anunțate anul trecut, însa abia acum au primit undă verde de la Armagh City, Banbridge și Craigavon ​​Borough Council.

Organizatorii speră că turul studiourilor va atrage până la 600.000 de vizitatori pe an, va crea 200 de noi locuri de muncă și va genera venituri din turism de până la 400 de milioane de lire sterline.

Sursa: planetradio.co.uk

Sursa foto: HBO

Dă mai departe, să auzim de bine!