Opera Naţională Română Iaşi (ONRI) invită persoanele aflate în prima linie a luptei cu noul coronavirus la un spectacol dedicat victimelor acestei maladii. Spectacolul Requiem, de Wolfgang Amadeus Mozart, va fi interpretat sâmbătă, de la 20:00, de artiştii Operei Naţionale Române în curtea interioară a Catedralei Romano-Catolice.

Conducerea muzicală a evenimentului realizat cu sprijinul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi va fi asigurată de Alessandro Cedrone.

Interpretează soprana Diana Bucur, mezzosoprana Maria Miron, tenorul Florin Guzgă şi basul Ivan Dikusar, alături de orchestra şi corul Operei Naţionale Române Iaşi, dirijorul corului fiind Manuel Giugula.

În semn de recunoştinţă pentru eforturile deosebite depuse de la apariţia pandemiei de coronavirus, la reprezentaţia de sâmbătă au fost invitate să asiste persoane aflate în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2. Requiem-ul in re minor, cântecul de lebădă al lui Mozart, compus în 1791, cu câteva luni înainte de trecerea în eternitate a genialului compozitor austriac, este o comoară muzicală care îşi comemorează pe cei plecaţi la odihna veşnică. De-a lungul istoriei, lucrarea vocal-simfonică care te poartă prin diferite stări, de la tulburare la melancolie şi de la mâhnire la resemnare, şi-a păstrat valoarea incontestabilă, muzica unică ştergând lacrimi şi aducând alinare sufletelor văduvite de persoanele iubite„, spun reprezentanţii ONRI într-o postare pe pagina de facebook a Operei..

Sursa: Facebook ONRI

Dă mai departe, să auzim de bine!