Daisy Watt, la doar 10 ani ai săi, este deja unul dintre cei mai râvniți artiști. Picturile sale în acuarelă – care s-au vândut cu 10.000 de lire sterline bucata (peste 13.000 de dolari) – i-au adus deja titlul de „mini-Monet”. 

Daisy a început să picteze la vârsta de 6 ani când a creat o imagine pentru bunicii săi diagnosticați cu cancer. Mama ei, Karen, profesoară la o școală primară, licențiată în artă, a remarcat atunci talentul tinerei fete și a încurajat-o să picteze o altă pânză care să fie expusă la o galerie locală și licitată pentru organizații caritabile de cancer.

Cel de-al doilea tablou, reprezentând flori de nu-mă-uita pentru persoanele decedate și flori strălucitoare pentru cei care au supraviețuit, trece de la întuneric la lumină printr-o paletă de culori ce subliniază bătălia cu cancerul. Lucrarea a atras oferte din întreaga lume și i-a adus un câștig de 9.500 de lire sterline (12.000 de dolari). 

De atunci, a scos la licitație 25 de lucrări de caritate, a vândut originale și chiar a dezvoltat printuri care se vând cu 100 de lire sterline (130 USD) bucată. Câștigurile sale totale până în prezent se ridică la 50.000 de lire sterline (aproximativ 66.000 de dolari) – și fiecare cent a fost donat în scopuri caritabile.

Daisy pictează aproape în fiecare zi acum, iar lucrările și amprentele originale create reprezintă întotdeauna flori. Atelierul ei este propria grădină.

În timpul carantinei, micul artist a pictat un curcubeu de margarete ca un tribut adus lucrătorilor din prima linie. Banii câștigați din vederile și magneții vânduți au fost donați Serviciului Național de Sănătate. 

„Sunt atât de mândră de ea”, a declarat Karen, mama lui Daisy, pentru Daily Mail UK . „Deși a fost întotdeauna foarte creativă, de când a putut ține o pensulă în mână, abia când a creat pictura pentru bunicii ei ne-am dat seama că are ceva special”.

În ciuda feedback-ului extraordinar și a succesului de care se bucură, Karen spune că Daisy este extrem de timidă, mai ales când e vorba despre laudele primite. „Este cu adevărat timidă și umilă în ceea ce privește munca ei. Ea se afundă în muncă și nu vede toată agitația din jurul său. Sper că, atunci când va fi mai mare, își va da seama ce lucru special a făcut.„, a declarat mama sa, Karen.

Sursa: inspiremore.com

Sursa foto: Facebook Daisy Watt Art

Dă mai departe, să auzim de bine!