Update: Naomi Osaka nu vrea să joace meciul cu Elise Mertens din semifinalele turneului de la Cincinnati, ca semn de protest la adresa politiei americane.

Aceasta a anunțat pe Instagram că „după cum știți eram programată să joc semifinala mâine. Cu toate acestea, înainte de a fi sportivă sunt o negresă. Ca femeie de culoare simt că există lucruri mai importante ce necesită atenția noastră imediată, mai degrabă decât să mă vedeți pe mine jucând tenis. Nu mă aștept ca nimic drastic să se întâmple dacă nu joc, dar dacă reușesc să inițiez prin asta o conversație în sportul acesta majoritar alb consider acest ca am făcut un pas important în direcția bună. Privind genocidul continuu al poliției asupra persoanelor de culoare mi se face rău fizic. Am obosit să văd câte un hasthag nou explodându-mi în față o dată la câteva zile și să purtăm aceleași discuții. Se va termina vreodată?” .  

Acţiunile de protest faţă de nedreptatea rasială au condus la decizii inedite în sportul profesionist american, informează AFP preluat de Agerpres. Echipa Milwaukee Bucks a decis să boicoteze meciul său cu Orlando Magic de miercuri, din playoff-ul ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), ca reacţie după acţiunea poliţiei din Wisconsin, care în weekend-ul trecut l-a împuşcat pe afro-americanul Jacob Blake de mai multe ori în spate.

Meciurile Milwaukee Bucks – Orlando Magic, Houston Rockets – Oklahoma City Thunder şi Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers „au fost amânate după decizia lui Bucks de a nu mai juca cu Orlando Magic„, a anunţat NBA, fără să precizeze data reprogramării partidelor.

După trei luni de la moartea lui George Floyd, tot în urma unei intervenţii a poliţiei, cazul Jacob Blake, afro-americanul de 29 de ani grav rănit în cursul reţinerii sale, a generat o undă de şoc în rândul baschetbaliştilor din NBA, în „bula” de la Disney World.

Superstarul lui LA Lakers, LeBron James, a scris pe Twitter: „Noi cerem schimbarea. Ne-am săturat”.

În acelaşi context, două meciuri de baseball din Major League (MLB) au fost amânate, precum şi în Liga profesionistă nord-americană de fotbal (MLS), unde cinci din cele şase meciuri din programul zilei au fost boicotate de jucători.

Sursa: AFP, Agerpres

Sursa foto: Sky Sports, Instagram, NBA.com

Dă mai departe, să auzim de bine!