Cum mulți oameni care lucrează de acasă din cauza pandemiei râvnesc la o schimbare, aceștia pot opta acum pentru un birou pe o insulă din Caraibe cu soare și plaje, scrie The Lonley Planet. 

Anguilla este renumită pentru cele 33 de plaje cu nisip alb și recifuri vibrante. Cei care obțin viza se pot bucura de snorkeling, caiac cu fund de sticlă și călătorii către insulele nelocuite sau către atoli. Arta rupestră extraordinară care datează din timpul amerindienilor și Arawaks poate fi văzută în situri precum Fountain Cavern National Park.

Teritoriul britanic de peste mări aflat în nordul Antilelelor Mici, la est de Puerto Rico și Insulele Virgine și la nord de insula Sfântul Martin, acceptă în prezent cereri online pentru vizitatorii care vor să petreacă de la trei luni la un an în Anguilla, începând cu 31 octombrie. Cei care doresc să stea până la un an trebuie să plătească 2000 de dolari sau 1.694 de euro de persoană, sumă ce include costurile aferente testării, personalului medical suplimentar, supravegherea și siguranța porturilor și spațiilor de cazare în care oaspeții vor sta în carantina impusa prin lege.

Pentru familiile care doresc să rămână acolo, costul este de 3000 de dolari pentru maximum patru persoane și 250 de dolari pentru fiecare alt membru al familiei. 

Persoanele care doresc să stea mai puțin de trei luni plătesc 1000 de dolari (847 de euro), iar familiile formate din patru persoane achită 1500 de dolari (1271 de euro), plus 250 de dolari (212 de euro) pentru fiecare membru în plus al familiei. 

În prezent, Anguilla acordă prioritate persoanelor care provin din țări cu risc scăzut, unde prevalența COVID-19 este mai mică de 0,2% din populație.

De la începutul pandemiei și pâna acum, Anguilla a raportat trei cazuri de coronavirus și niciun deces. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au considerat că are un risc COVID-19 „foarte scăzut”. 

Vizitatorii sunt obligați să furnizeze un test PCR COVID-19 negativ efectuat în trei-cinci zile înainte de data sosirii, să se supună unui test obligatoriu și unui screening de sănătate la sosire și să rămână în carantină cel puțin zece zile.

Sursa: The Lonley Planet

Imagine de SABRINA FABRI de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!