Partidele ce formează coaliţia guvernamentală din Germania au agreat prelungirea măsurilor destinate compensării impactului economic al crizei generate de COVID-19. Potrivit jurnaliștilor de la Reuters, printre acestea se numără schema de şomaj parţial și îngheţarea normelor privind insolvenţele. Costul acestora ajunge la 10 miliarde de euro.

Acord politic dintre partidele aflate la guvernare vine într-un moment în care economia germană, cea mai mare din Europa, a înregistrat în trimestrul al doilea cea mai severă contracţie de la debutul publicării datelor statistice, o scădere de 9,7% potrivit datelor revizuite.

„Noul coronavirus rămâne o realitate și o provocare”, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer, liderul conservatorilor democrați creștini (CDU), după aproximativ șapte ore de discuții cu partenerii de coaliție social-democrați (SPD) de centru-stânga. „Astăzi am convenit că vom extinde măsuri importante și eficiente legate de gestionarea situației de criza sanitară”, a adăugat ea.

Printre principalele decizii s-a numărat extinderea subvențiilor acordate pentru munca cu program redus până la sfârșitul anului viitor și prelungirea ajutoarelor pentru întreprinderile mici și mijlocii până la sfârșitul acestui an.

Ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, a declarat pentru ZDF că măsurile ar putea costa până la 10 miliarde de euro anul viitor.

Sursa: Reuters

Sursa foto: pixabay


Dă mai departe, să auzim de bine!