Potrivit tracker-ului Universității John Hopkins, virusul a ajuns în 188 de țări și teritorii din întreaga lume. Toate au fost nevoite să impună măsuri de restricții, inclusiv de carantină, schimbând fundamental viața cetățenilor.

Sunt însă și cazuri fericite, Covid-19 pare să nu fi atins toate statele lumii. Unele țări spun că nu au înregistrat încă niciun caz de coronavirus. Potrivit Business Insider, acestea sunt Samoa, Insulele Marshall, Insulele Solomon, Vanuatu, Tuvalu, Tonga, Kiribati, Turkmenistan, Statele Federate ale Microneziei, Nauru, Palau, Coreea de Nord, Niue, Insulele Cook.

Samoa, țara insulei polineziene, care are o populație de aproximativ 200.000 de persoane, a anunțat zero cazuri de coronavirus confirmate. S-au luat măsuri din timp, autoritățile au declarat stare de urgență și și-a închis granițele în martie, inclusiv pentru bărci și nave.

Persoanele cărora le este permisa intrarea în circumstanțe speciale trebuie să urmeze o serie de reglementări, controale de sănătate și reguli de carantină „pentru a menține Samoa COVID-19 Free”.

Insulele Mashall, un stat insular în oceanul Pacific, la nord de Ecuador, cu aproape 60.000 de oameni și o suprafață de 181 km2, nu a raportat niciun caz de Covid-19.

Insulele Solomon, țară insulara în Oceanul Pacific, a anunțat restricții la frontieră înca de la începutul pandemiei. Autoritătile analizeaza acum scenariile prrin care pot primi turiști făra să puna în pericol localnicii.

Vanuatu, țară din Pacificul de Sud, nu a înregistrat niciun caz de coronavirus. În martie a declarat o stare de urgență care va dura până la sfârșitul anului 2020. 

Tuvalu, tara insulei polineziene cu aproape 12.000 de oameni nu a anunțat niciun caz de coronavirus.

Sursa: businessinsider.com

Sursa foto: Business insider via Getty, pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!