Eurovision a semnat un acord pentru a crea o versiune americană a competiției muzicale, scrie The Guardian. În fiecare din cele 50 de state americane vor avea loc concursuri regionale pentru a alege un cântăreț sau un grup muzical care să meargă mai departe în finala televizată la nivel national.

Imaginează-ți că muzica e un sport olimpic iar artiștii – sportivi din toată lumea ce concurează pentru medalia de aur. Așa s-ar traduce Eurovision”, a declarat Anders Lenhoff, unul dintre producătorii noului spectacol, citat de The Guardian.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă americanii îmbrățișează cultura deja deprinsă în jurul formatului inițial. Există, de asemenea, întrebarea dacă aceleași rivalități politice regionale care își pun amprenta asupra votului Eurovision – publicul susținând adesea participanți dintr-o țară vecină prietenoasă – vor fi evidente și în versiunea americană.

Eurovisionul din acest an, ce urma să aibă loc în orașul olandez Rotterdam, a fost amânat până anul viitor din cauza pandemiei. Din 1956 și până acum, nu s-a mai întâmplat ca aceasta competiție sa fie anulată.

Sursa: The Guardian

Sursa foto: The Guardian/Photograph: Sebastian Scheiner/AP

Dă mai departe, să auzim de bine!