SpaceX a finalizat cu succes marți, în Texas, un zbor scurt, de mai puțin de un minut, cu cel mai mare prototip testat vreodată al viitoarei rachete Starship, pe care compania vrea să o folosească la un moment dat pentru colonizarea planetei Marte, anunță lefigaro.fr.

Prototipul Starship este într-un stadiu incipient: arată ca un cilindru metalic mare, construit în câteva săptămâni de echipele SpaceX pe coasta Texasului, în Boca Chica, și are, acum, dimensiuni mai mici decât viitoarea rachetă. Până acum, mai multe prototipuri au explodat în timpul testelor la sol, într-un proces asumat de tatonare și învățare din greșeli.

Potrivit imaginilor difuzate marți de mai mulți specialiști în spațiu, inclusiv @NASASpaceflight, cel mai recent prototip, SN5, s-a ridicat încet, a reușit să rămână în poziție verticală, a atins o altitudine nedeterminată, după care a coborât pe pământ într-un nor de praf, demonstrând un bun control al traiectoriei. „Odată ce s-a disipat fumul, a stat acolo maiestuos, după ce a zburat 150 de metri! Felicitări, SpaceX”, a anunțat cel înalt responsabil științific de la NASA, Thomas Zurbuchen. Inițial, în timpul prototipul ar fi trebuit să se atingă altitudinea de 150 de metri, dar SpaceX nu a dat niciun detaliu al zborului.

Starship imaginat de Elon Musk va măsura 120 de metri înălțime și trebuie să poată ateriza vertical pe Marte. „Vom merge pe Lună, vom avea o bază pe Marte, vom trimite oameni pe Marte și vom crea viață multiplanetară„, a spus Elon Musk, duminică, la revenirea de Stația Spațială Internațională a celor doi astronauți ai NASA, aflați la la bordul capsule Dragon, dezvoltate în premieră de SpaceX.

Sursa: lefigaro.fr

Sursa foto: gadgetreport.ro

Dă mai departe, să auzim de bine!