Închisoarea Brixton din sudul Londrei gătește, vinde și livrează mâncăruri la pachet. Restaurantul pe care îl deține, Clink, are un scop educativ, de formare a abilităților culinare a prizonierilor pentru a-i ajuta să obțină locuri de muncă atunci când sunt eliberați. Însă pandemia Covid-19 a oprit oaspeții să intre în închisoare pentru a mânca la restaurant.

Pentru a nu fi pus în situația de a opri programul de pregătire a deținuților,  restaurantul a apelat la vânzarea în regim take-away, [email protected]  

Chris Moore, directorul executiv al organizației caritabile Clink, spune că trecerea la serviciul de livrare le permite deținuților să continue și să-și extindă pregătirea. Clienții pe o rază de cinci mile pot comanda online o masă, care va fi gătită în restaurantul închisorii, sub supravegherea bucătariilor.

Startul s-a dat săptămâna trecută iar serviciul are toate sloturile de livrare rezervate până acum. Cele mai populare comenzi de livrare au fost puiul Jerk și katsu curry.

Proiectul, care are acorduri cu 280 de angajatori din Marea Britanie, a fost susținut de Ministerul Justiției pentru a reduce costurile cu detenția și ajutoarele sociale de după eliberare. De altfel, reprezentanții guvernamentali au constatat o reducere semnificativă a riscului de revenire în închisoare a celor care au absolvit programul restaurantului Clink.

Sursa: BBC

Sursa foto: Getty Image/BBC

Dă mai departe, să auzim de bine!