Organizatorii festivalului au decis să meargă înainte cu evenimentul, mai ales că sezonul este unul centenar, însă într-o formă diferită care să reducă riscurile de răspândire a noului coronavirus, scriu jurnaliștii de la The New York Times. Pe parcursul a 30 de zile, 110 spectacole vor fi prezentate – operă, teatru, concerte.

Opera „Elektra”, de Richard Strauss, va avea premiera în această vară în oraşul austriac și va deschide Festivalul. Drama inspirată din tragedia greacă „Electra” a lui Sofocle este pusă în scenă de regizorul polonez Krzysztof Warlikowski. Duminică, 2 august, Festivalul continuă cu premiera mondială a unui spectacol bazat pe o piesă de teatru a controversatului laureat al premiului Nobel pentru literatură pe anul 2019, scriitorul austriac Peter Handke.

Și tot duminică, Joana Mallwitz va deveni prima femeie care va dirija un spectacol de operă în istoria de 100 de ani a festivalului. Artista germană va dirija o nouă punere în scenă a operei bufe „Cosi fan tutte”, de Wolfgang Amadeus Mozart. Programul poate fi văzut AICI

53 de concerte și de matinee completează programul 2020. Pe lângă Filarmonica de la Viena, lista orchestrelor invitate include Filarmonica din Berlin precum și Orchestra Divan Vest-Est, împreună cu fondatorul său Daniel Barenboim, care va sărbători la Salzburg cea de-a 70-a aniversare în calitate de interpret.

Spectacolele se vor desfăşura fără pauze, iar biletele vor purta numele posesorilor, pentru a permite autorităţilor să depisteze eventualele cazuri de infectare cu noul coronavirus. Artiştii participanţi vor fi obligaţi să realizeze frecvent teste de depistare şi să completeze jurnale de sănătate.

Sursa: pagina oficială a Festivalului de la Salzburg, The New York Times, DPA

Dă mai departe, să auzim de bine!