Pentru prima dată în istoria Veneției, cinefilii pot vedea filme pe canalele orașului. „Am avut această idee în timpul perioadei de carantină. Când mass-media a vorbit despre drive-in, în momentul relaxării restricțiilor impuse de noul coronavirus, m-am gândit cum poate fi redemarată mișcarea culturală. Din punct de vedere turistic, Veneția a fost pusă pe o linie moartă iar cultura a fost considerată un mijloc de a reînvia orașul. Am încercat să fac o punte între cele două prin proiecții cinematografice pe canale și cu spectatori care să-și ocupe locurile în bărci”, a declarat Nicola Scopelliti, președinta colectivului “Barch-i” pentru Euronews.

Proiectul nu doar că a reînviat orasul, dar a dus și la o premieră – niciodată pe canalele Veneției nu au fost aliniate atâtea bărci cu oameni veniți să vadă un film.

Multe cinematografe clasice sunt în continuare închise pentru a limita propagarea virusului. Proiecțiile în aer liber devin tot mai populare, biletele se vând în câteva minute.

În Franța, administratorii de la Paris-Plages, un plan condus de biroul primarului Parisului care creează plaje artificiale temporare, în fiecare vară, de-a lungul râului Sena, au lansat la jumătatea lunii un cinematograf plutitor, pe Bassin de la Villette. Este primul de acest fel, din Paris, anunță AFP.

Parizienii norocoși, câștigători ai unei trageri la sorți, au experimentat vizionarea Le Grand Bain, al lui Gilles Lelouche, și a scurtmetrajului A Corona Story al lui Victor Mirabel, într-o barcă.

Ceilalți s-au bucurat de creațiile cinematografice de pe cele 150 de șezlonguri răspândite pe malurile Senei.

Sursa: fr.euronews.com, AFP

Dă mai departe, să auzim de bine!