Mii de locuri în învățamânt destinate pregătirii asistenților medicali și joburi pentru ofițeri de probațiune vor fi create ca parte a unei noi acțiuni a guvernului de la Londra de recrutare de forță de muncă în sectorul public.

Ministerul Justiției angajează 1.000 de noi ofițeri de probațiune la doar câteva luni după ce a anunțat că serviciul va fi readus sub control guvernamental în contextul încercării eșuate de privatizare parțială.

De asemenea, Departamentul pentru Educație a aprobat peste 3.000 de locuri universitare suplimentare pentru studii în domeniul asistenței medicale după ce, în 2019, a fost înregistrat un număr record de posturi vacante.

Creșterea locurilor de muncă din sectorul public vine după ani de restructurări impuse de situația economică. „Profesorii, polițiștii și angajații NHS sunt cu adevărat mândria națiunii și întruchipează spiritul datoriei publice la care fiecare dintre noi poate aspira.”, a declarat premierul Boris Johnson.

În prezent, există 800 de noi ofițeri de probațiune deja pregătiți, și angajamentul ca încă 1.000 să fie angajați în 2020.

Guvernul a spus că a dorit, de asemenea, să introducă mai multe scheme de bunăstare pentru a oferi sprijin emoțional personalului de prim rang, cu consiliere profesională și programe de amic.

Sursa: The Guardian

Imagine de vishnu vijayan de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!