Fundaţia World Vision România solicită Senatului respingerea propunerii legislative pentru completarea Legii Educaţiei care prevede că doar anumite categorii de elevi au dreptul de a primi un laptop sau tabletă.

Atragem atenţia că această propunere legislativă este discriminatorie, nu are la bază un studiu de vulnerabilitate a elevilor din România, iar adoptarea ei blochează accesul echitabil la educaţie pentru mii de copii vulnerabili din punct de vedere socio-economic. (…) Solicităm astfel Senatului României să respingă această propunere legislativă. În plus, solicităm tuturor autorităţilor cu atribuţii în domeniu, de la Guvernul României, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Parlamentul României, să clarifice care vor fi măsurile luate pentru continuarea educaţiei în sistem hibrid sau online din septembrie şi când se vor implementa acestea, mai ales având în vedere evoluţia pandemiei de COVID-19 în România”, se arată într-un comunicat al World Vision România, preluat de Agerpres.

Reprezentanţii World Vision România atrag atenţia că, doar „cu o lună înainte de începerea anului şcolar, copiii din România, cu precădere cei din mediul rural, nu au dispozitive electronice sau acces la internet pentru a putea continua educaţia online”. Fundaţia anunţă lansarea unei campanii de strângere de fonduri pentru a interveni de urgenţă în sprijinul şcolilor şi copiilor din mediul rural odată cu începerea şcolii, în oricare dintre scenariile propuse de Guvern, în contextul pandemiei de COVID-19. Persoanele pot să doneze fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro), fie direct pe site-ul campaniei – bit.ly/2X6T8oZ, unde se poate dona orice sumă, precizează World Vision.

Conform unui studiu al World Vision România, aproximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online în anul şcolar trecut şi peste 55% dintre părinţi nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie.

Sursa: comunicat World Vision România, Agerpres

Sursa foto: romaniprinlume.info

Dă mai departe, să auzim de bine!