Companiile listate pe bursa de la Londra în care cel puțin o treime dintre șefi sunt femei au o marjă de profit de peste 10 ori mai mare decât cele fără, arată un studiu citat de BBC.

Dintre cele mai mari 350 de companii listate, doar 14 sunt conduse de femei, potrivit The Pipeline, organizație britanică de consultanță. 15% dintre companiile din FTSE 350 nu au deloc reprezentante în conducere.

Lorna Fitzsimons, cofondatorul grupului, a declarat că o mai bună reprezentare a femeilor în grupul de decizie al unei corporații duce la o înțelegere mai clară a clienților. Raportul Pipeline’s Women Count 2020 „arată diferența accentuată a marjelor de profit net ale companiilor care au o reprezentare diversă de gen în partea de leadership în comparație cu celelate”, a spus ea.

Potrivit acesteia, companiile listate la Londra, fără femei în comitetele lor executive, au un profit net de 1,5%, în timp ce corporațiile cu mai mult de una din trei femei ce ocupă o astfel de poziție, ating o profitabilitate netă de 15,2%.

Raportul subliniază, de asemenea, că în cele mai mari 100 de companii listate la Londra, numărul total de directori generali de sex feminin este același cu numărul șefilor care se numesc Peter, adică 6.

Sectoarele cu cel mai mic număr de femei cu rol executiv sunt construcțiile și comerțul cu amănuntul. „Dacă te uiți la vânzarea cu amănuntul, locurile de muncă la nivel de începător sunt ocupate 80% de femei. Dar nu ajung la nivelul de conducere”, a declarat Lorna Fitzsimons.

Sursa: BBC

Imagine de Igor Link de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!