Locuitorii din Glagow, Marea Britanie, au acum un nou loc pentru piese de teatru sau concerte: În interiorul unei construcții de oțel din mijlocul parcului Springburn, 40 de piane reciclate formează un minunat auditoriu.

Când demontați un pian, vă treziți în față unor diferite componentei, de la piesele frontale până la scândurile puternice, în mod normal ascunse sub cheie”, explică Tom Binns, cel care a fondat proiectul Glasgow Piano City în 2013, citat de The Guardian.

Spațiul a fost folosit anterior de consiliul local pentru depozitarea unor materiale de construcție. „Eu cred că parcul ar trebui să fie centrul unei comunități. Să reunească fizic diferite domenii”, spune Binns care a și venit cu ideea de a folosi piane vechi pentru a construi centrul cultural.

Am fost angajați să proiectăm un spațiu de teatru permanent”, spune Matt Wright, co-fondator al Pianodrome. „Acesta elimină distanța dintre public și interpret. Stai pe un instrument în timp ce privești și asculți pe cineva care cântă”.

Proiectul nu e doar unul cultural, ci și social. Rata mare a șomajului și numărul mare de decese înregistrate pe fondul consumului de droguri au divizat societatea locală. Proiectul e menit să reunească comunitatea și să reînvie atmosfera.

Sursa: The Guardian

Dă mai departe, să auzim de bine!