Potrivit muzeului Van Gogh din Amsterdam, pictorul a stat pe un deal acoperit cu copaci şi rădăcini în oraşul Auvers-sur-Oise, nordul Franţei, când a pictat ultimul său tablou, intitulat „Tree Roots”, a afirmat muzeul într-un comunicat preluat de Agerpres.

Locul exact a fost descoperit de Wouter van der Veer, directorul Institutului Van Gogh, când acesta a găsit o carte poştală înfăţişând rădăcini noduroase şi copaci care se asemănau izbitor cu cele din tablou. „Bazat pe obiceiurile de lucru ale lui Van Gogh şi studiul comparativ al picturii, cărţii poştale şi stării actuale a dealului, experţii au concluzionat că este ‘extrem de plauzibil’ faptul că locaţia corectă a fost identificată„, a scris muzeul în comunicat.

Potrivit muzeului, Van Gogh picta adesea împrejurimile. Locul se află în apropiere de Auberge Ravoux, unde pictorul şi-a petrecut ultimele două luni din viaţă.

Pe baza luminii din tablou, oamenii de ştiinţă au concluzionat că pictorul şi-a terminat lucrarea după-amiază târziu. În aceeaşi zi, Van Gogh s-a sinucis.

Sursa: Agepres

Dă mai departe, să auzim de bine!