Cicliștii de la Bora-hansgrohe au câștigat patru din cele cinci etape la Turul Ciclist al Sibiului. Austriacul Gregor Mühlberger a urcat de prima poziție a podiumului urmat de Patrick Konrad. Cealaltă echipă de World Tour prezentă la Sibiu, Israel Start-Up Nation, l-a avut pe podiumul general pe elvețianul Matteo Badilatti.

În total, la start au fost 129 de participanți, din 12 țări. Cel mai mare eveniment din Sibiu de după pandemie, dar nu și unul lipsit de provocări din punct de vedere al organizării. „A fost complicat să convingem lumea că focarele (zonele cu multe cazuri Covid-19) nu sunt la Sibiu, ci în alte zone ale țării. Și am reușit, au venit la tur, dar a fost muncă destul de grea și îndelungată„, a declarat pentru auzimdebine.ro Ionuț Martin, fondator Sibiu Reise, firmă implicată în organizarea evenimentului.

Trei echipe au renunțat din cauza numărului în creștere de cazuri Covid iar alte două au întâmpinat probleme la venirea în țară. „Am avut trei echipe care au renunțat în ultima săptămâna din cauza situației din România, a cazurilor noi raportate. Asta deși n-ar fi intrat în carantină pentru că sportivii care participă la competiții internaționale sunt exceptați de la regulă. Spre exemplu, cei care se întorc acum în Italia nu vor intra în carantină deși regula generală așa spune„, a explicat Ionuț Martin. „Unui ciclist de la Israel Sturt-up Nation care trebuia să plece din Madrid i s-a refuzat îmbarcarea pentru că era israelian, deși avea reședința în Spania. Inițial nu au vrut să-l lase din cauza condițiilor impuse de România pentru cei care vin din Israel. A putut pleca abia cu un avion mai târziu grație ordonanței date de Guvern care exceptează sportivii de la această regulă. O altă echipă a trecut prin Serbia să-și ia un ciclist și i s-a întâmplat același lucru la graniță.„, a precizat Ionuț Martin pentru auzimdebine.ro.

Turul s-a încheiat fără incidente și cu un plus pe partea de încasări pentru industria hotelieră locală. Toți cicliștii și staff-ul, adică peste 400 de persoane, au fost găzduiți exclusiv de orașul Sibiu, în hotelurile golite de turiști. „Din cauza pandemiei, city break-urile au scăzut dramatic. Ne lipsesc grupurile de turiști, așa că toți hotelierii au fost foarte deschiși și receptivi în a le oferi participanților la Tur toate condițiile. Am respectat regulile de distanțare, s-a mâncat pe terase, am avut catering sau room service„, a precizat Ionuț Martin, fondator Sibiu Reise. Acesta spune că e puțin probabil ca evenimente cu o largă participare să mai poată fi organizate anul acesta și estimează pierderi importante pentru industria de profil.

Photo Credit: Sebastian Marcovici, Turul Ciclist al Sibiului

Dă mai departe, să auzim de bine!