Campania „O sănătate mai bună”, lansată de autorităţile sanitare britanice, „îi va invita pe oameni să adopte un mod de viaţă mai sănătos şi să piardă din greutate dacă au nevoie de acest lucru„, se arată într-un comunicat transmis luni de Guvernul de la Londra și publicat de The Guardian. Potrivit acestuia, va fi implementat un plan naţional de luptă împotriva obezităţii care interzice vânzarea alimentelor de tip „junk food” în baruri și obligă unităţile ddin domeniul Horeca cu peste 250 de angajaţi să publice numărul de calorii ale preparatelor aflate în meniurile lor. De asemenea, va fi interzisă difuzarea la televiziune şi pe internet a reclamelor la alimente nesănătoase înainte de ora locală 21:00, „când copiii sunt cel mai expuși„. Supermarketurile vor trebui să renunţe la promoţiile cu alimente „junk food”.

Măsurile au fost anunțate în contextul unui studiu care evidențiază că obezitatea reprezintă un factor agravant în cazul infectării cu noul coronavirus, informează AFP preluat de Agerpres. „Ştim că obezitatea creşte riscul de boli grave şi de a muri de coronavirus, este deci vital să luăm măsuri pentru a îmbunătăţi sănătatea naţiunii noastre şi pentru a proteja NHS (Serviciul naţional de sănătate publică)„, a declarat luni ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock.

În paralel, medicii generalişti britanici vor fi de asemenea încurajaţi „să prescrie exerciţii fizice” pentru pacienţii lor. Potrivit unei surse de la Downing Street Nr. 10, citată de agenţia britanică Press Association (PA) și preluată de Agerpres, această măsură ar putea să ia forma unor proiecte-pilot în cartiere în care rezidenţii au o sănătate precară, unde medicii vor putea „să prescrie sesiuni de mers cu bicicleta„, care vor fi facilitate prin furnizare de echipamente şi crearea unor piste separate.

Să slăbeşti este greu, dar, cu câteva mici schimbări, vom putea cu toţii să ne simţim mai subţiri şi cu o sănătate mai bună”, a declarat Boris Johnson, care consideră că noul program va permite oamenilor „să se protejeze de coronavirus” şi „va scădea presiunea exercitată asupra NHS”, transmite BBC.

În Marea Britanie, aproape două treimi (63%) din totalul adulţilor depăşesc greutatea corporală considerată sănătoasă, 35% dintre ei fiind supraponderali şi 28% obezi, potrivit datelor guvernamentale.

Sursa: The Guardian, BBC, Agerpres

Sursa foto: csid

Dă mai departe, să auzim de bine!