Regulile de igienă nu trebuie să fie uitate în vacanță, avertizează medicii. Cum numărul cazurilor este în continuă creștere, epidemiologii au revenit asupra atenționărilor legate de măsurile pe care trebuie să le ia toți cei care pleacă în excursie la mare sau la munte.

Nu vă cazați în locuri neautorizate, în hoteluri și pensiuni unde regulile de prevenire a unor eventuale îmbolnăviri cu noul coronavirus nu sunt respectate!

Alegeţi întotdeauna hotelurile și pensiunile ce respectă normele de igienă, de curățenie în spațiile unde este servită masa sau în încăperile unde urmează să fiți cazați clienții!

Atenție la purtarea măştii sanitare – aceasta este obligatorie atât pentru personalul din unitățile hoteliere, cât și pentru cei care se află cazați în aceste locuri!

Atenție la purtarea măștii și mănușilor de către personalul teraselor!

Evitaţi zonele aglomerate: plajele cu șezlonguri sau prosoape întinse fără respectarea distanței fizice recomandate, popasurile de la munte cu numeroase grupuri de persoane oprite la magazine de suveniruri, buticuri cu deserturi, etc.

Evitați înghesuială din magazine, mall-uri, gelaterii etc. În spațiile comerciale cu suprafețe mici, nu este recomandat să fie mai mult de cinci persoane, de preferință trei.

Refuzați locurile unde vedeți că nu sunt respectate normele oficiale privind evitarea îmbolnăvirii cu noul coronavirus!

Dă mai departe, să auzim de bine!