Sadiq Khan face încă un pas spre o capitală “verde”. A lansat un curs online de pregătire pentru cicliști care să le ofere mai multă încredere, indiferent dacă sunt începători sau dacă tocmai și-au scos bicicletele ruginite din garaje pentru a evita aglomerația din transportul în comun.

„Sunt încântat să le putem oferi londonezilor mai mult spațiu pentru mersul pe jos și mersul pe bicicletă și să modernizăm traseele dedicate acestora pentru a le face mai sigure. Dar, de asemenea, trebuie să ajutăm oamenii să prindă încredere și să deprindă abilitățile de care au nevoie pentru a circula în orașul nostru, sunt bucuros să lansez prima școală online de formare pentru cicliști.”, a declarat primarul Sadiq Khan.

Disponibil pe site-ul TfL, cursul Cycle Skills este împărțit în patru module care acoperă totul – de la primele verificări înainte de călătorie până la evitarea pericolelor pe drumurile aglomerate. Cine parcurge întregul curs primește un cod de acces gratuit pentru 24 de ore la Santander Cycles, platforma publică de închiriere de biciclete din Londra.

Noul curs online face parte dintr-o schemă mai largă menită să încurajeze mai multe persoane să se urce pe biciclete. Alte măsuri includ oferirea de traininguri de ciclism cu respectarea distanței sociale și cursuri de motricitate pentru copii începând cu luna august – fiecare birou de inchiriere din Londra a alocat 60.000 de lire sterline pentru a finanța acest lucru.

Orașul are acum 17 km de piste noi pentru biciclete și există planuri pentru încă 20 km.

Sursa: Timeout 

Dă mai departe, să auzim de bine!