A plouat cu găleata sâmbătă la munte iar ceața a redus enorm din vizibilitate. Chiar și așa, pe „Drumul dintre munti“, pe Transalpina, circulația a fost bară la bară.

Cea mai înaltă șosea din România, având cea mai mare altitudine în Pasul Urdele (2.145 m), a găzduit sâmbătă turiști români precum și străini, veniți în tururi organizate pe motocicletă. Potrivit autorităților, Transalpina este în topul destinațiilor turistice care atrag cele mai multe persoane din afară țării.

Potrivit unor declarații recente ale ministrului Transporturilor, Lucian Bode, reabilitarea drumului a început în 2007, dar lucrările s-au oprit, deşi erau realizate în proporţie de aproape 90%, după unele complicaţii juridice cu executantul. În acest an, Compania de Drumuri a efectuat lucrări pe 32 de kilometri din acest drum. “Noi suntem determinaţi, pe de o parte, să punem în siguranţă circulaţia pe acest obiectiv, aşa cum am făcut pe cei 32 de kilometri pe care ne aflăm astăzi. Am investit, din surse proprii, 16,3 milioane de lei în acest an, din bugetul Companiei de Drumuri. Am reabilitat prin covor asfaltic 32 de kilometri, s-au montat 10.000 de metri liniari de parapet, s-au montat peste 250 de indicatoare, s-a realizat marcajul”, a anunțat în urmă cu câteva zile Lucian Bode.

Șoseaua este deschisă doar câteva luni pe an din cauza acumulărilor de zăpadă la înălțimi de peste 2.000 m.

Dă mai departe, să auzim de bine!