Puiul, o femelă, a venit pe lume în timpul perioadei de izolare, pe 20 mai, în grădina zoologică din Wroclaw (sud-vestul Poloniei), dar vestea naşterii sale a fost făcută publică abia astăzi, transmite Agerpres.

Mama puiului, Nuri, în vârstă de şapte ani, şi tatăl său, Tengah, care are 11 ani, fac parte dintr-un program global pentru salvarea acestei specii.

”Am fost temători întrucât este primul pui al lui Nuri, dar aceasta s-a dovedit o mamă expertă”, a precizat pentru AFP directorul grădinii zoologice, Radoslaw Ratajszczak.

Originari din insula indoneziană Sumatra, această specie de tigri este considerată în pericol critic de dispariţie de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN), cu mai puţin de 400 de exemplare aflate în sălbăticie şi mai puţin de 300 în captivitate.

Potrivit TRAFFIC, o reţea mondială de supraveghere a comerţului cu specii sălbatice, braconajul este prima cauză de mortalitate a tigrilor de Sumatra.
Părţi din corpul tigrilor sunt utilizate în medicina tradiţională, în special în China, în ciuda dovezilor ştiinţifice potrivit cărora aceasta nu au nicio valoare benefică pentru sănătatea umană.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: wikipedia

Dă mai departe, să auzim de bine!