Americanii Joe Feeney și Tom Cook au făcut un pact în 1992, încheiat cu o strângere de mână: dacă unul dintre ei va câștiga marele premiu la loteria Powerball din SUA, îl va împărți cu celălalt. Aproape 30 de ani mai târziu, numerele lui Tom au fost câștigătoare și pactul respectat, transmite The Guardian.

Promisiunea a fost respectată luna trecută, când Cook a cumpărat biletul câștigător, un jackpot de 22 milioane dolari. Joe a recunoscut că a rămas mut de uimire când prietenul său l-a sunat să îi spună că au de împărțit suma. ”I-am spus că nu vreau să se facă glume proaste pe seama mea!”, a declarat Joe, un pescar pasionat. Și Tom a decis să iasă la pensie după ce a aflat despre marele câștig. ”Acum, putem face ce vrem, să ne simțim relaxați. Nu mă pot gândi la o modalitate mai bună de ieși la pensie”, a spus Tom.

Tom Cook a cumpărat biletul câștigător Powerball cu 2 dolari, de la un magazin din Menomonie, Wisconsin, pentru tragerea la sorți din 10 iunie. Bărbații au ales opțiunea de numerar de aproximativ 16,7 milioane de dolari, rămânând fiecare cu aproape 5,7 milioane de dolari după achitarea impozitelor.
Sursa: The Guardian

Dă mai departe, să auzim de bine!