Aproximativ 16.000 de formulare pentru redirecționarea impozitului pe venit către o organizație non-guvernamentală au fost completate pe platforma redirectioneaza.ro, de la începutul anului și până la 30 iunie, data limită până la care au putut fi depuse declarațiile. Platforma redirectioneaza.ro, realizată complet pro-bono de voluntarii Code for Romania, sprijină un număr total de 1.600 de ONG-uri în efortul de a colecta formulare 230 de la contribuabilii care aleg să direcționeze 3,5% din impozitul pe venit.

“Ne bucurăm că un număr atât de mare de persoane au ales să redirecționeze impozitul pe venit cu ajutorul portalului redirectioneaza.ro. Ne-am dorit să ajutăm persoanele care vor să se implice în susținerea cauzei unui ONG și, prin simplificarea procesului de colectare, credem că am reușit să ne atingem obiectivul. Aproape o treime din totalul organizațiilor înscrise în platformă s-au alăturat de la începutul anului până în prezent, semn că și pentru ele este un instrument util și un motiv în plus pentru care să continuăm dezvoltarea și îmbunătățirea platformei”, a spus Olivia Vereha, co-fondator Code for Romania.

Din 2018, anul lansării, prin platforma redirectioneaza.ro au fost completate în total peste 26.000 de formulare 230. Doar de la începutul anului și până la 30 iunie, data limită până la care au putut fi depuse declarațiile, pe portalul redirectioneaza.ro au fost completate aproape 16.000 de formulare.

Sursa: comunicat de presă

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!