Primarul reales al Parisului, Anne Hidalgo, spune că va continua planurile de reducere a poluării în capitala Franței și va transforma “pistele corona” pentru biciclete în trasee permanente.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Le Parisien, ea a clarificat obiectivele noului său mandat în ceea ce privește locuințele și transportul public. „Parizienii au ales calea ‘verde’, respective proiectul care ne permite să respirăm mai bine și să ne mișcăm diferit„, susține Anne Hidalgo care, imediat ce s-au relaxat restricțiile, a dat drumul traseelor de biciclete dezvoltate în paralel cu liniile de metrou pentru a asigura distanțarea socială. „Pe strada de Rivoli, între rue du Louvre și Concorde, vom acorda mai mult spațiu autobuzelor și taxiurilor, lăsând în același timp un loc predominant pentru bicicliști ”, detaliază primarul Parisului.

În paralel cu dezvoltarea traseelor ​​pentru biciclete, primarul din Paris spune că va dezvolta oferta de transport în comun și o va face gratuită pentru tinerii sub 18 ani, măsură ce va fi discutată chiar joi, la Consiliul de la Paris. Până acum, transportul public era gratuit pentru tinerii sub 11 ani și pentru studenții din Paris.

Sursa: Le Parisien, Le Figaro

Sursa foto: Le Figaro

Dă mai departe, să auzim de bine!