Guvernul a aprobat miercuri un proiect de OUG prin care pot fi acordate 10.000 de lei, fără TVA, medicilor veterinari de liberă practică organizați în condițiile legii.

Potrivit unui comunicat ANVSA, e necesară asigurarea asistenței medicale veterinare care, în lipsă, duce la pierderi economice. Absența supravegherii epidemiologice a animalelor determină pierderea statusului de sănătate al animalelor recunoscut pentru România.

De altfel, urgența promovării Ordonanței de Urgență a Guvernului a fost impusă de necesitatea asigurării cadrului legal primar specific pentru contractarea activităților sanitare-veterinare publice, în contextul în care este imperativă protejarea sănătății animalelor și siguranța alimentelor.

De asemenea, s-a introdus, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, prevederea ca toți medicii veterinari de liberă practică, organizați în condițiile legii, să poată interveni, prin utilizarea de substanțe tranchilizante, în situații de urgență – atacuri ale urșilor, lupilor, altor animale – care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Sursa: comunicat de presă

Imagine de skeeze de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!