În România, numeroase companii din IT sau din energie deja și-au anunțat echipele operaționale că vor lucra de acasă până la finalul anului. Doar angajații „esențiali” s-au întors fizic la serviciu, însă cu un program bine pus la punct și măsuri de protecție.

În lume, nume sonore precum Facebook, Twitter, Google sau Vodafone și-au anunțat deja angajații ca biroul de acasă va fi “noua normalitate”.

Mark Zuckerberg a declarat că 50% din angajații Facebook ar putea lucra de la distanță în următorii 5 -10 ani. “Când există o limitare legată de angajarea persoanelor care locuiesc într-un număr mic de orașe mari sau care sunt dispuse să se mute acolo, asta duce la o excludere a multora care trăiesc în alte tipuri de comunități, vin din medii diferite, au perspective diferite”, a declarat Zuckerberg într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Twitter a anunțat de asemenea că va permite ca o parte din forța sa de muncă să poată lucra de acasă „pentru totdeauna”, dacă asta aleg. Compania nu a specificat însă care sunt pozițiile ce se califică. „Dacă angajații noștri se află într-un rol și o situație care să le permită să lucreze de acasă și vor să continue acest lucru pentru totdeauna, vom face acest lucru„, a declarat vicepreședintele pe partea de HR, Jennifer Christie, într-o declarație pentru CNN Business . „În caz contrar, birourile noastre vor fi primitoare și vor ține cont de măsurile suplimentare de siguranță.”

Un exemplu este și Vodafone Ungaria, printre primele companii care le-au acordat angajaților oportunitatea de a lucra de acasă în permanență, chiar și celor din departamentele de servicii cu clienții. O abordare de neconceput până acum. Compania le oferă opțiunea de a continua să lucreze de acasă chiar și după pandemie celor care se înscriu în program, dezvoltând astfel „moduri digitale inovatoare de lucru”.

Un studiu realizat recent de analiștii S&P Global arată că întreprinderile din întreaga lume par să se fi adaptat deja la o nouă normalitate în urma efectelor COVID-19. Aproape 80% din cei 575 de lideri de organizații la nivel global chestionați susțin că au pus în aplicare sau au extins politici universale de lucru la domiciliu, în timp ce 67% se așteaptă ca aceste politici să rămână în vigoare fie permanent, fie pe termen lung.

În plus, firmele au implementat mai multe măsuri legate de călătorii și evenimente care schimbă peisajul la birou. 85% au impus limite clare de călătorie, același procent fiind valabil și în cazul întâlnirilor fizice de serviciu ce au fost limitate sau chiar interzise. 71% dintre respondenți au spus, de asemenea, că au mutat evenimentele în mediul virtual, iar 37% au extins regulile privind concediul angajaților.

Un lucru e clar, foarte multe nume sonore din piața IT, telecom sau din energie nu se grăbesc să se întoarcă la spațiile de muncă dinaintea pandemiei. Dintre companiile chestionate, doar 19% și-au exprimat dorința de a-și chema angajații la birou imediat ce reglementările locale le permit, 25% vor aștepta o lună sau mai mult, în timp ce alte 24% nu au stabilit încă nicio strategie. Sunt si multe întreprinderi care, din toamnă, au anunțat că vor implementa un sistem mixt – muncă de acasă alternată cu cea de la birou, fiecare angajat purtând echipament de protecție și menținând distanța potrivită. De altfel, distanțarea socială reprezintă, în opinia a 80% dintre liderii de companii, cea mai mare provocare în reluarea operațiunilor normale.

Călătoriile în scop de serviciu vor rămâne rare chiar și în trimestrul IV 2020. Față de ultimul trimestru al anului 2019, o treime dintre organizații (34%) se așteaptă ca deplasările să fie reduse cu 80% sau mai mult.

Între timp, cresc cheltuielile pe partea de resurse IT, în special cele legate de securitatea datelor. Față de primele luni din an, organizațiile cheltuiesc mai mult pentru tehnologii de comunicare și colaborare (50%), dispozitive și servicii pentru angajați (43%), instrumente de securitate a informațiilor (42) %) și pentru infrastructura de rețea (38%).

Rezultatele sondajului și decizia numărului mare de angajați de a lucra de acasă pe o perioadă lungă determină tot mai multe state să vină cu pachete atractive pentru munca la distanță. După Barbados, ce anunță un pachet de 12 luni pentru “nomazii digitali”, și Georgia vine cu o schemă de vize special adresată freelancerilor și celor cu activități independente.

Țara aflată la granița intre Asia și Europa a anunțat că nouă schemă de vize va permite vizitatorilor străini “din toate țările” să lucreze acolo pentru o perioadă nedeterminată. Tot ce trebuie să facă este să completeze un formular de cerere (care necesită informații personale, un certificat de angajare și o scrisoare de consimțământ pentru a fi supus unei carantine de 14 zile) și să obțină o „confirmare preliminară”.

Georgia urmează să lanseze platforma online pentru programul de viză, care se aplică oricui dorește să stea acolo mai mult de șase luni.

„Vrem să folosim această oportunitate. Vorbim despre deschiderea frontierei într-un mod care să protejeze sănătatea cetățenilor noștri, dar care să ofere și oportunitatea cetățenilor din toate țările sa lucreze de la distanță și sa se bucure de frumusețea Georgiei.”, a declarat Natia Turnava, ministrul economiei.

Georgia a anunțat că-și va deschide frontierele la 31 iulie, dar guvernul nu a confirmat dacă vor exista restricții sau măsuri splimentare în timpul sejururilor de scurtă durată.

Sursa: S&P Global, CNN, dailynewshungary.com, Timeout.com

Sursa foto: pixabay, facebook

Dă mai departe, să auzim de bine!