De astăzi, circulația scuterelor electrice pe drumurile publice din Marea Britanie devine legală. Primii care testează măsura sunt locuitorii din Middlesbrough, o localitate din nord-estul Angliei. Dacă proiectul pilot se dovedește de succes, atunci măsura va fi aplicată în tot Regatul pentru a facilita respectarea distanțării sociale în pandemie și pentru a reduce poluarea, transmite The Guardian.

Cum în ultimii ani e-scuterele au circulat și până acum ilegal în multe orașe din Marea Britanie, pandemia a determinat guvernul să accelereze planurile de realizare a sistemelor de închiriere publică.

Primele 100 de scutere vor apărea în Middlesbrough la sfârșitul acestei luni într-un parteneriat cu un nou operator din Marea Britanie, Ginger.

Viteza maximă permisă va fi de 15,5 km / h iar scuterele vor circula pe șosea sau pe benzi pentru biciclete, nu pe trotuar. Căștile sunt recomandate, dar nu și obligatorii. Toți cei interesați vor putea folosi o aplicație special creată pentru a închiria aceste vehicule iar costurile se vor ridica la aproximativ 1 liră sterlină pentru a debloca un scuter.

Utilizatorii trebuie sa aibă peste 16 ani și un permis pentru mașină, motocicletă sau moped. Deși e-scuterele sunt deja disponibile pentru a fi cumpărate online sau în multe magazine de biciclete, doar cele închiriate vor fi legale pe drumurile publice în Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Sursa: The Guardian

Dă mai departe, să auzim de bine!