Săptămâna viitoare va fi una de sărbatoare pentru iubitorii celor mai ofertante galerii culturale din lume.

Muzeul Lucru, cel mai mare și cel mai vizitat din lume, se va redeschide luni, cu respectarea tuturor măsurilor de precauție și fără turiștii americani și asiatici obișnuiți în acest sezon, potrivit AFP.

Președintele și directorul său, Jean-Luc Martinez, spune că pandemia cu noul coronavirus a cauzat deja „peste 40 de milioane de euro pierderi” și că se așteaptă la trei ani dificili din punct de vedere financiar. Acesta  pledează pentru o relansare prin „democratizarea culturală destinată tinerilor și publicului mai modest, în special în regiunea Paris”.

70% din spațiul destinat publicului, sau 45.000 m2, va fi din nou accesibil. Zonele aglomerate, precum și Antichitățile, în special egiptene, vor fi deschise. Locurile mai complexe de gestionat vor rămâne închise deocamdată.

Vizitatorii vor trebui să își facă rezervări, să își aducă măștile, nu vor avea vestiare sau băuturi răcoritoare, iar traseele vor fi semnalizate fără posibilitatea de a se reîntoarce.

National Gallery şi Tate Modern, care se numără printre cele mai faimoase muzee britanice, au anunţat că îşi vor redeschide porţile, pe 8 şi respectiv 27 iulie, cu rezervare prealabilă, după mai bine de trei luni de la închidere din cauza coronavirusului, relatează AFP preluat de Agerpres.

Primul mare muzeu britanic care se va redeschide, National Gallery din Londra va întâmpina vizitatorii începând de miercuri, cu măsuri care să le asigure siguranţa, profitând de experienţa muzeelor europene şi americane care deja s-au redeschis. Au fost create trasee de vizitare, iar muzeul le recomandă vizitatorilor să poarte o mască.

Muzeul, care a găzduit 5,7 milioane de vizitatori în 2018, a instalat de asemenea filtre mai eficiente în sistemul de climatizare.

Tate Modern, care a găzduit aproape 5,9 milioane de vizitatori în 2018, se va redeschide pe 27 iulie, la fel ca şi celelalte muzee Tate. La Londra, Tate Modern găzduieşte o retrospectivă Andy Warhol, Tate Britain o instalaţie a artistului britanic Steve McQueen.

Sursa: AFP, Agerpres

Sursa foto: pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!