Mellonsfolly Ranch, proprietatea de 360 de hectare din Noua Zeelandă, reproduce minuțios un oraș de frontieră din statul american Wyoming, cunoscut ca Vestul Sălbatic. „Strada principală” are 10 clădiri vechi ce respectă întru totul arhitectura Vestului și o priveliște de-ți taie respirația, îndreptată spre Platoul Central al Insulei de Nord, cunoscut pentru vârfurile mereu acoperite cu zăpadă și pentru pârtiile de schi, transmite The Guardian.

Proprietatea adăpostește un salon de evenimente, un tribunal, un salon de billiard, biroul șerifului și spațiu de cazare pentru 22 de persoane.

Pe lângă locul de vis, Mellonsfolly Ranch oferă și o oportunitate de a pătrunde în Noua Zeelandă, țară care interzice străinilor să cumpere case acolo. Și asta pentru că e o afacere – proprietatea se poate închiria pentru sejururi sau evenimente și produce miere de albine grație celor 450 de stupi. Valoarea totală a ranch-ului depășește 10 milioane de dolari, ceea ce ar califica cumpărătorul să solicite o viză „Investitor 1” – document ce le permite persoanelor care investesc peste această sumă să obțină reședință.

Proprietatea este deținută de un producător local de piese auto, care a cumpărat-o în 2012 de la un prieten. Agenția imobiliară care se ocupă de vânzarea proprietății a spus că cei interesați provin în mare parte din Statele Unite și Hong Kong. Interesul pentru proprietate a crescut în momentul în care Noua Zeelandă a anunțat că nu mai are niciun caz Covid-19 și că nu există niciun risc de transmitere comunitară.

Deocamdată, proprietatea nu poate fi văzută de străini, doar neozeelandezii, familiile lor sau anumiți angajați din prima linie au voie să intre în țară.

Sursa: The Guardian

Dă mai departe, să auzim de bine!