Un sondaj realizat la nivel național de New Economics Foundation, un think-tank britanic, arată că 31% dintre cetațeni vor să vadă schimbări majore în economie după aceasta perioadă de criză, 28% vor schimbări moderate și doar 6% din persoane nu vor nicio schimbare.

De asemenea, studiul a arătat că 44% dintre oameni sunt pesimiști în pivința viitorului economiei, în timp ce doar 27% s-au declarat optimiști. Patruzeci și nouă la sută au considerat că această criză a înrăutățit inegalitatea.

Rezultatele au făcut ca sindicatele, patronatele, liderii religioși și din societatea civilă sa reacționeze și să ceară la unison o redresare financiară mai echitabilă, transmite The Guardian. Fostul șef al serviciului public Bob Kerslake, fostul arhiepiscop al Canterbury Rowan Williams, șefii sindicatelor, ai Confederației Industriei britanice și Camerelor de Comerț britanice sunt printre cele 350 de persoane influente care doresc o reconstrucție economică „mai echitabilă și mai ecologică” și care consider că nu există cale de întoarcere în perioada dinaintea pandemiei.

Cercetarea, comandată de New Economics Foundation, a fost prezentată în cadrul lansării campaniei „Build Back Better” ce solicită o redresare economică care să ofere mai multă finanțare pentru sistemul national de sănătate (NHS) și pentru asistență socială, care să combată inegalitatea, să creeze locuri de muncă și care să reducă riscul de pandemiilor.

Sursa: The Guardian

Dă mai departe, să auzim de bine!