Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că decizia amânării vine în condițiile în care în ultimele două săptămâni a crescut semnificativ numărul de noi cazuri de coronavirus.

Hotărârea a fost luată în urma întâlnirii Grupului de suport tehnico-știintific ce a evaluat situația din ultimele două săpămâni, cu o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI și a numărului de decese. “O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare„, a declarat ministrul NeluTătaru, la Digi 24.

El a avertizat că urmează „o săptămână de foc”.

Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe, în care a doua e mai virulentă. Dacă la prima exista un instinct de conservare, acum nu mai există la niște concetățeni de-ai noștri. Ceea ce se întâmplă acum este o recrudescență a nerespectării regulilor. (…)”, a afirmat ministrul Sănătății.

Tătaru a spus că autoritățile vor putea lua în calcul măsuri de relaxare după o săptămână în care să fie stabilă o scădere a numărului de noi îmbolnăviri: „În perioada următoare, văzând că avem stabilă o săptămână în care scade numărul de cazuri noi și transmiterea comunitară scade și ea, atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare”.

Luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 269 de cazuri noi de coronavirus în de către. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă astfel la 26.582. De ieri până astăzi au decedat 22 persoane cu COVID-19 și au fost raportate 4.779 de teste. La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți.

Sursa: Digi24, Agerpres

Sursa foto: Aktual24

Dă mai departe, să auzim de bine!