Închirierile turistice de locuințe vor fi interzise în trei cartiere care formează centrul vechi din Amsterdam începând cu 1 iulie. Decizia vine după mai multe plângeri ale rezidenților în care acuzau zgomotul, disconfortul general create de prezența masivă a turiștilor.

Vizate sunt Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde și Grachtengordel-Zuid. „În aceste zone, turismul pune o presiune atât de mare asupra rezidenților, încât este necesară interzicerea închirierilor de locuințe pentru vacanță”, a declarat unul dintre consilierii municipali.

Într-un sondaj realizat de administrația locală în mai, din 780 de rezidenți, 75% au spus că vor interzicerea închirierilor turistice de locuințe din zonele lor. “Procentul este considerabil mai mare față de rezultatele primelor consultări pe temă”, au explicat oficialii Primăriei.

Directivele europene indică faptul că astfel de servicii în turism pot fi interzise doar dacă există un motiv major în interes general. Astfel, administrația locală din Amsterdam poate interveni doar în zonele unde s-a dovedit că există probleme serioase.

Sursa: Reuters, europapress.es

Imagine de gttfcad de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!