În plină pandemie, un restaurant din Suedia a venit cu ideea de a le oferi clienților șansa să ia masa în siguranță într-un cadru unic, înconjurat de verdeață, de peisaje de basm. Așa s-a născut Nowhere (Pustietate), o nouă experiență culinară pe o plută, pe o pajiște și într-o pădure, scrie The Lonely Planet.

Creat de Oddbird, producători de vin fără alcool, restaurantul este situat în rezervația naturală Häringe, în afara Stockholm. Sunt doar șase mese împrăștiate în locuri deosebit de frumoase, ferite de orice contact cu alți oaspeți. Pot fi rezervate locuri în mijlocul unei păduri, pe un câmp sau pe o plută lângă apă.

Toate cele șase locuri sunt amenajate de designeri cunoscuți ce au folosit mobilier și materiale reciclate. Meniul este creat de bucătarii Linn Söderström și Marion Ringborg, care se află în spatele restaurantului Garba din Stockholm , iar vinurile proprii Oddbird sunt servite împreună cu mâncarea.

„Am fost mereu pe fugă, pentru experiențe noi, locuri noi și lucruri noi. Dar criza din această primăvară ne-a obligat să ne oprim și să regândim noțiunea de plăcere – și am găsit acele locuri care se aflau chiar în fața noastră – locurile pustii”, a declarat un reprezentant al Oddbird pentru Lonely Planet.

Mâncarea este livrată într-un coș de picnic legat de o sfoară luată din fereastra bucătăriei restaurantului cu ajutorul unei roți pentru biciclete.

Sursa: Lonely Planet

Dă mai departe, să auzim de bine!